Ons coating-proces vormt de kern van ons canvas. Bij de ontwikkeling van het productieproces lag de focus op het verkrijgen van een optimale beeldkwaliteit en het behoud van kleurintensiteit door onder andere de coating van geprint textiel. In onze R&D kwamen we erachter dat niet-watergedragen PU-coating de enige manier is om outdoor-textiel echt goed te beschermen.

Onafhankelijk getest

Onze producten zijn onafhankelijk getest door TÜV-TNO en het COT-instituut. De test-criteria waren gebaseerd op de real-life omstandigheden. Tijdens de tests hebben we gekeken naar het behoud van kleurintensiteit, hechting, flexibiliteit en vuilafstotende effecten van de coating van geprint textiel.

Deze tests zijn onderdeel van ISO 11507 en zijn gemakkelijk toe te passen op het daadwerkelijke gebruik van het product. In plaats van simulatie van daglicht door middel van een Xenon lichtbron, is er gebruik gemaakt van een UV lichtbron (Type II – UVA 340nm). Alle tests zijn uitgevoerd met en zonder invloed van watercondensatie. De testduur is ingesteld op 4000 uur; het gemiddeld aantal zonuren in West-Europese landen in 10 jaar tijd.

De resultaten tonen duidelijk aan dat onze techniek en de coating van geprint textiel de hoogste kwaliteit met de langste levensduur oplevert. Daardoor is ons canvas bestand tegen langdurige mechanische belasting en extreme weersomstandigheden.

Wat het verschil maakt

Om te begrijpen hoe ons proces verschilt van standaard textielcoatings of het beschermen van een print door het aanbrengen van een laklaag, is het belangrijk om het belang te zien van de textielkeuze en de voorbehandeling daarvan. Watergedragen coatings zijn niet bestand tegen mechanische belasting. Na een jaar zijn op deze schuifzeilen al duidelijke defecten zichtbaar, doordat het canvas, de inkt en de coating opstapelen. Doordat in ons proces de coating, het canvas en de inkt samensmelten, kan het de mechanische belasting probleemloos aan.

UV-bestendig

Bij blootstelling aan UV-straling slaan watergedragen coatings geel uit en droogt de lak uit. Hierdoor wordt het oppervlakte bros, waardoor het los kan laten en de inkt en het canvas worden blootgesteld aan vuil, vocht en schimmels. Onze PU-coating wordt niet geel en doordat de coating samensmelt met het inkt en textiel, ontstaat er een sterk hechtend effect, wat niet loslaat en wat flexibel blijft. De optimale coating van geprint textiel.

Schoonmaakbestendig

Tijdens onderhoud kunnen coatings beschadigen doordat chemische schoonmaakmiddelen de structuur van de beschermende laag breken. Onze PU-coating reageert niet met andere substanties. Door de structuur van onze coating en het lotus-effect wat daardoor ontstaat, stoot het vuil en chemische middelen af. Hierdoor is het oppervlak eenvoudig schoon te maken met gewoon water of regen. Dit vuilafstotende oppervlak zorgt er ook voor dat er minder vaak hoeft te worden schoongemaakt en er geen agressieve chemische reinigingsmiddelen hoeven te worden gebruikt.

Versnelde verweringstesten

Hoewel daadwerkelijke blootstelling aan de buitenomstandigheden de beste manier is om onze producten te testen, gebied de waarheid te zeggen dat er nu eenmaal niet altijd tijd is om jaren te wachten op de real-time testresultaten om de productkwaliteit te kunnen bewijzen. Daarom kunnen we u vanuit ons interne QUV-laboratorium voorzien van snelle en betrouwbare samples van weersbestendigheid en de kleur. Wij testen ons eigen canvas regelmatig tegen andere oplossingen in de markt en we kunnen deze service ook aan u aanbieden.

Bel ons: +31 (0)342 405 125