Het unieke, hoge kwaliteit canvas van Printable is beschikbaar in 2 verschillende soorten, voor specifieke sectoren. Solidskins canvas heeft een gesloten oppervlak, waardoor het de perfecte keuze is voor logistieke bedrijven. Ons architectonisch gevel textiel heeft een open weefstructuur, waardoor het uitermate geschikt is voor gevelbekleding en andere vergelijkbare toepassingen.

Ons netwerk van leveranciers

Om de toepasbaarheid op de lange termijn te kunnen waarborgen, werken we samen met een netwerk van met zorg geselecteerde Europese partners. Indien gewenst kunnen we uw eigen voorkeuren daarin meenemen en u adviseren over de selectie van het juiste materiaal voor iedere toepassing.

Ons hoge kwaliteit canvas wordt geprepareerd met PVC en speciale print-primer om de langdurige, duurzame printkwaliteit te bereiken. Met deze voorbereiding kan er geen vocht in het textiel trekken, wat zou kunnen leiden tot de-laminatie.

Uitgebreid getest

Elk geselecteerde canvas is onafhankelijk getest in combinatie met onze inkt en vernis. Ook de inbedding van ons textiel met PVC en speciale print-primer worden getest om zeker te weten dat er geen vocht in kan trekken, wat zou kunnen leiden tot de-laminatie.

Speciale dipping-techniek

Om de insluiting van het PVC en de print-primer in de open structuur op te lossen, hebben we in samenwerking met onze partners een speciale dipping-techniek voor het canvas ontwikkeld. Hiermee wordt een gelijke en de constante inbedding van het materiaal verzekerd. Het fabricaat wordt ondergedompeld in PVC en print-primer om een geavanceerde insluiting te realiseren, ook in de kleine gaatjes van het open weefsel.

Deze innovatieve voorbehandeling zorgt ervoor dat wij de uitstekende hechting van zowel de inkt als het vernis kunnen waarborgen. Het hoge kwaliteit canvas is daarmee beschermd tegen capillaire effecten en loslating van inkt en vernis. Er ontstaat een apolair oppervlak en het geeft de complete gevel vuilafstotende eigenschappen, optimale UV-bescherming en maakt het bestand tegen vocht.

Solidskin canvas

Bij Printable gebruiken we onze uitgebreide ervaring in de markt om de resultaten van onze geprinte en gelakte canvassen constant te verbeteren. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom wij Panama-canvas gebruiken voor schuifzeilen op vrachtwagens met een witte bovenkant en een grijze omslag. De voordelen zijn duidelijk:
• Helderdere kleuren
• Minder doorzichtig canvas
• Een schoner beeld op de buitenzijde
• De verticale baleinen van de vrachtwagen gaan op in het canvas

Aanvragen samples en kleurproeven

Kunnen we helpen met advies over de materiaalselectie of wilt u een sample ontvangen van onze canvassen? Als onderdeel van onze uitgebreide service sturen wij graag kleursamples voor uw productie of stalen-kamer. Onze printsystemen kunnen iedere kleur matchen door een precieze formule te ontwikkelen voor uw project. We sturen u graag een sample van uw canvas inclusief coating.

Neem contact met ons op via +31 (0)342 405 125