Om ervoor te zorgen dat onze producten op de lange termijn gegarandeerd goed blijven voor iedere specifieke toepassing, selecteren wij voor zorgvuldig onze materialen. Hiervoor werken wij samen met gerenommeerde fabrikanten van technisch textiel, zoals Serge Ferrari, Sioen Industries, Settler en Mehler texnologies.

Wat maakt het verschil?

De meeste van onze membranen zijn low wick, anti-bacterieel behandeld en zijn vlamvertragend. Door de manier van produceren en door ons coating-proces zijn ze zeer goed beschermd tegen weerseffecten (wind, hagel, UV). De producten die worden gebruikt voor architectonische toepassingen worden geleverd met 10 jaar garantie. De producten voor transport worden geleverd met 5 jaar garantie. Voor beide markten zijn dit de hoogste garanties, die zijn gestoeld op de praktijk.

Voor de unieke eigenschappen van ons product is het belangrijk om te begrijpen dat wij het textiel in ons productieproces veranderen in een compleet nieuw product.

De chemische processen die ontstaan tussen het doek, de inkt en de coating veranderen de eigenschappen van het textiel, waardoor wij een ongeëvenaarde garantie kunnen leveren. Al onze doeken zijn met zorg geselecteerd en uitgebreid getest met ons proces en op visuele uitstraling. Onze partners staan bekend om hun hoge kwaliteit en kennen onze eisen.

Open geweven substraten

In nauwe samenwerking met onze partners hebben we sterke soorten PES-PVC textiel geselecteerd (FT381, 565gr en T2302FE (700gr)) en voorbereid naar onze eisen van evenwichtige primer wat moeilijk bij open structuren te realiseren is. Dit is een vereiste voor ons substraat voor de hechting van de inkten en vernissen en het waarborgen onze unieke garanties.

Onze gesloten substraten

Bij Printable gebruiken we onze uitgebreide ervaring in de markt om ons geprinte en geverniste textiel te innoveren. Voor iedere toepassing gebruiken we verschillend kwalitatief hoge PES-PVC textiel (type 1, 2, 3, 4, 5) dat voldoet aan onze standaarden. Alles wordt getest in combinatie met ons unieke productieproces.

UV-bestendig

Coatings op waterbasis worden geel als ze uitdrogen door de blootstelling aan UV-straling. Het oppervlak wordt breekbaar en kan loslaten, waardoor de inkt en het doek worden blootgesteld aan vuil, vocht en schimmel. Onze PU-coating wordt niet geel en doordat de coating versmelt met het inkt en het textiel ontstaat er een sterke hechting die niet kan loslaten en die flexibel blijft.

Bestand tegen chemicaliën

Coatings kunnen tijdens onderhoud beschadigen doordat chemische schoonmaakmiddelen de beschermende laag breken. Onze PU-coating reageert niet op substanties. Door de structuur van onze coating ontstaat het lotus-effect, wat vuil en chemicaliën afstoot. Hierdoor wordt het oppervlak eenvoudig schoongemaakt door water en regen. Het vuilafstotende oppervlak zorgt ervoor dat de schoonmaakfrequentie kan worden verlaagd. Bovendien zijn er geen heftige chemicaliën meer nodig.

Solidskin textiel voor schuifzeilen

Wij zetten onze uitgebreide ervaring in de markt in om de kwaliteit van onze geprinte en geverniste textual verder te verbeteren. Daarom gebruiken wij voor schuifzeilen voor vrachtwagens hoge kwaliteit Panama-textiel met een witte buitenkant en een grijze binnenkant. De voordelen zijn zichtbaar: helderdere kleuren, minder doorkijk, een schoner-ogende binnenkant en de baleinen van de vrachtwagen zijn minder zichtbaar aan de buitenkant.

Een garantie op levensduur is niks waard als het niet is beproefd in de praktijk.

Onze substraten zijn uitgebreid en onafhankelijk getest door TÜV-TNO en het COT instituut. Maar nog belangrijker: onze substraten hebben zich bewezen in de praktijk onder zware condities. Door ons proces en onze coating techniek kunnen wij onze substraten, als enig geprint producten in de markt, leveren met een gegarandeerde levensduur op de belangrijkste aspecten van de uitstraling.

Wij geven een ongelimiteerde garantie  (architectonische toepassingen 10 jaar / toepassingen in transport 5 jaar) op:

  • de vuilafstotende eigenschappen
  • heldere kleuren
  • de hechting van de inkten en coating (geen afbraak)
  • de flexibiliteit van het doek
Textiel in geproduceerd één kleur
Fabrikaten van PES/PVC textiel bieden hun producten aan in een beperkt aantal kleuren. Specifieke kleuren kunnen op aanvraag worden gemaakt, maar de vereiste minimale ordergrootte is groot en de productie duurt lang. Tot op heden beperkten deze factoren de creatie van textiel architectuur.

Printable heeft het antwoord voor architectonische substraten die (snel) nodig zijn in specifieke kleuren. Dankzij onze on demand printtechniek kunnen wij iedere gewenste kleur leveren, zoals RAL-kleuren, snel geproduceerd en voor alle ordergroottes, zonder beperkingen.

Printable biedt een brede keuze aan opengeweven en dichte PES/PVC stoffen van gerenommeerde fabrikanten van technisch textiel, zoals Serge Ferrari, Sioen Industries, Mehler Texnologies en Sattler. Onze substraten worden geleverd met 10 jaar ongelimiteerde garantie op het behoud van kleur en uitstraling van het substraat.

De voordelen:

  • Iedere kleur of kleursysteem kan worden gematcht
  • Geen minimum ordergrootte
  • Snelle levering
  • Competitieve prijzen
  • 10 jaar ongelimiteerde garantie
  • Brede keuze aan hoge kwaliteit PVC gecoat polyester textiel

Aanvragen samples en kleurproeven

Als onderdeel van onze uitgebreide service sturen wij graag kleursamples voor uw productie of stalen-kamer. Onze printsystemen kunnen iedere kleur matchen door een precieze formule te ontwikkelen voor uw project. We sturen u graag een sample van uw canvas inclusief coating. Kunnen we helpen met advies of een sample?

Neem contact met ons op via +31 (0)342 405 125