Sinds vorig jaar rijdt De Nachtwacht uit het Rijksmuseum op de weg. Het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn is geen kleine jongen. Op een vrachtwagen van 2,5 bij 12 meter komt dit indrukwekkende kunstwerk dan ook goed tot zijn recht.

Schilderijen Rijksmuseum

Het is een imposant gezicht als De Nachtwacht ineens voorbijkomt. En in de komende tijd kunt u nog meer grote kunstwerken uit het Rijksmuseum op de weg verwachten. Het ‘Stilleven met bloemen in een glazen vaas’ van Jan Davidsz. de Heem zal bijvoorbeeld ook op vrachtwagens worden geplaatst. Heeft u ze al gespot?

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit

Deze rijdende kunstwerken zijn vervaardigd door zeilmakerij Van Horssen uit Aalst. Uiteraard verdienen deze iconen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis een perfecte weergave door de beste print. Daarom is voor deze full-colour afbeeldingen gekozen voor de hoge kwaliteit Solidskin-schuifzeilen. Bij de ontwikkeling van het productieproces van deze schuifzeilen lag de focus op optimale beeldkwaliteit, ook op de lange termijn. Lees hier meer over het unieke productieproces van Solidskin schuifzeilen.

De Nachtwacht op de lange termijn

Al jarenlang genieten mensen vanuit de hele wereld van geweldige kunstwerken zoals De Nachtwacht. Ook op de weg kunt u nog jaren genieten van De Nachtwacht en andere kunstwerken uit het Rijksmuseum die nog zullen volgen. De Solidskin schuifzeilen hebben namelijk een unieke coating die ervoor zorgt dat de kleuren behouden blijven ook onder invloed van zon, regen, mechanische belasting en reiniging. Hierdoor is de beeldkwaliteit ook op de lange termijn gegarandeerd. Lees hier meer over de speciale coating.