Hoeveel onderhoud vraagt een fullcolour schuifzeil?

Bij schuifzeil onderhoud is het logisch om te denken dat een fullcolour schuifzeil vaker schoongemaakt moet worden dan een eenvoudig schuifzeil met alleen de bedrijfsnaam, website en een telefoonnummer? Dat lijkt een voor de hand liggende conclusie. Een brand-owner kiest er per slot van rekening niet voor niets voor om zijn boodschap groot en opvallend te verkondigen. Maar niet zozeer het beeld op het schuifzeil, maar vooral de gebruikte coating bepalen hoe frequent een fullcolour schuifzeil moet worden gereinigd.

Kosten versus schoonmaakfrequentie

Reinigingskosten kunnen flink oplopen als een schuifzeil regelmatig moet worden schoongemaakt. De kosten voor een reinigingsbeurt komen al snel uit rond de €75 per keer. Een andere reden om de frequentie van de schoonmaakbeurten te willen verlagen, is de planning. Het is niet altijd eenvoudig om een oplegger met regelmaat op de juiste plek beschikbaar te hebben voor een reinigingsbeurt. Door de frequentie te verlagen kan er dus flink op kosten worden bespaard.

Het fullcolour schuifzeil onderhoud

Een investering in een mooie, aansprekende uiting op een fullcolour schuifzeil vereist natuurlijk wel dat het beeld er goed uit blijft zien. Gelukkig is het door gebruik te maken van de juiste techniek niet per definitie nodig om dat door middel van actieve reinigingsbeurten te doen. De kwaliteit van de bedrukking en in het bijzonder de vernis die is aangebracht om de inkten langdurig te veredelen heeft een grote impact op de noodzaak om schoon te maken.

Zelfreinigende eigenschappen

De coating die wordt gebruikt bij Solidskin schuifzeilen heeft zelfreinigende eigenschappen. Een goede regenbui is voldoende om het vuil van het schuifzeil te spoelen. Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat zij het aantal wasbeurten hebben kunnen halveren ten opzichte van andere fabrikaten. De frequentie bij de gebruikers kwam in het voorjaar en de zomermaanden gemiddeld uit op eens in de acht weken. Bij slechter weer kwam dit op eens in de zes weken uit. De speciale coating is vuilafstotend: het vuil heeft geen basis om te hechten en daardoor is water voldoende om weer met een fantastische promotie de weg op te kunnen.

Top 6 ergernissen als gevolg van slechte coating:

1. Te veel kosten en tijdverlies voor reiniging

2. Permanente vervuiling tussen de baleinen en spanbanden

3. Matte en doffe uitstraling na één tot twee jaar

4. Reiniging zonder duidelijke verbetering

5. Lubberend doek, geen strak zeil meer

6. Imagoschade door een uitstraling

 

Standaard vervuiling op een schuifzeil.

 

Solidskin na 7 jaar heeft nog steeds kleurkracht en geen permanente vervuiling.